Η ιστορία του κρεβατιού

Νεολιθική εποχή: Το στρώμα και το κρεβάτι ανακαλύπτονται. Τα κρεβάτια αρχίζουν να αποκτούν ύψος από το υπέδαφος, ώστε να αποφεύγονται τα ρεύματα, η βρωμιά και τα έντομα. Τα πρώτα στρώματα ήταν πιθανόν φτιαγμένα από σωρούς φύλλων, χορταριών ή και αχύρων, με τομάρια ζώων στον ρόλο του υφάσματος.

3600 π.Χ.: Κρεβάτια φτιαγμένα από δέρματα γίδας, γεμισμένα με νερό, χρησιμοποιούνταν στην Περσία.

3400 π.Χ.: Οι Αιγύπτιοι κοιμούνται σε στρώματα φοινίκων τα οποία είναι στοιβαγμένα σε γωνίες των σπιτιών τους.

200 π.Χ.: Τα στρώματα στην αρχαία Ρώμη ήταν φτιαγμένα από σακιά από υφάσμα τα οποία ήταν γεμισμένα με άχυρο ή μαλλί. Οι πλουσιότεροι χρησιμοποιούσαν φτερά ή πούπουλα σαν γέμιση.

16ος αιώνας μ.Χ.: Τα στρώματα κατασκευάζονται από άχυρο ή πούπουλα και τοποθετούνται πάνω σε ένα κρεβάτι το οποίο αποτελείται από ένα ξύλινο σκελετό με πλέγμα σκοινιού ή δέρματος για να υποστηρίζεται το στρώμα.

Μέσα του 18ου αιώνα μ.Χ. : Το περιτύλιγμα (κάλυμμα) του στρώματος κατασκευάζεται πια από ποιοτικό βαμβακερό ή λινό ύφασμα. Το στρώμα είναι πια πολύ πιο επίπεδο και καλοσχηματισμένο και η γέμιση περιλαμβάνει υλικά όπως βαμβάκι και τρίχωμα από άλογα. Τα υλικά ράβονται στο κάλυμμα για να σταθεροποιηθούν και το στρώμα ράβεται εξωτερικά για να σφραγιστεί.

1871 μ.Χ.: Ο Γερμανός Βεστφαλ ανακαλύπτει το στρώμα με ελατήρια, πεθαίνει όμως φτωχός, μη έχοντας αποκομίσει κανένα κέρδος από την ανακάλυψή του.

Τέλη του 19ου αιώνα μ.Χ.: Μεταλλικά πλαίσια αρχίζουν πια να χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν τα υλικά γέμισης ενός στρώματος. Αυτή είναι η αρχή του μοντέρνου πια στρώματος.

1960 μ.Χ.: Το σύγχρονο στρώμα νερού παρουσιάζεται στην μοντέρνα του μορφή.

1980 μ.Χ.: Τα στρώματα στην Ευρώπη είναι πολύ πιο κοντά στην μορφή που τα ξέρουμε σήμερα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο